Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lost (?!) in Brighton 1 [Mrs_the_Hell]

Dlho som Vám chcela napísať ako mi bolo v Anglicku, lenže som vedela, že by to skončilo megadlhým článkom. Kedže sama nerada čítam superextradlhé články, ušetrila som Vás. No teraz, keď som doma už týždeň a 2 mimo Anglicka, myslím, že som schopná naservírovať Vám po kúskoch
 

Musím začať tým, akú najväčšiu chybu som spravila, a to dokonca hneď doma. Nechala som svoj notebook doma. Takže moaj rada znie. Ak idete do Anglicka, do Švédska, Španielska....hocikam na štúdijný pobyt, VŽDY si zoberte svoj laptopík so sebou!!!! Pretože ja som nebola homesick, ale netsick. No možno som špeciálny prípad, ale verte mi, že ak ste zvykknutý na skoro dennodenný kontakt, tak by sme si svojho miláčika laptopíka zobrať mali. (Aj keď Vás všade presviedčajú, že budete mať dobrý prístup na net....svoje je predsa len svoje.)

Myslíte si, že Londýn je najdrahšie mesto v Európe? Myslíte správne....mala som pocit, že v reštaurácii som platila aj za to, že sa nachádzam v Londýne.  ( A teda ten 18 librový obed až taký dobrý nebol...podotýkam bez pitia...) Okrem toho ma ten preslávny Londýn vôbec neohúril. Neviem, či som až taká náročná, ale je to jedno turistami, reklamami, obchodmi preplnené mesto - s pár zaujímavosťami. A aj to mi povedzte, že kto z Vás je ochotný čakať 3 hodiny v daždi, aby sa dostal k madam Tussau...ja teda nie.

Ak si myslíte, že v Londýne je strašná doprava a môžu Vás tam každú chvílu zabiť, myslíte zle. Nemýlte si Londýn s Brightonom. Za prvé 3 dni v Brightone ma skoro 6x zabili. Malo to hneď niekoľko dôvodov. Vždy, ale vždy je tam veľká doprava. Ako je už známe, angličania sú opační. Ja som si nikdy nezvykla pozerať sa najprv doprava a potom doľava. Ani som si neuvedomovala, aké prirodzené je pre mňa pozrieť najprv naľavo a až potom napravo. Ale to by sa dalo ešte prežiť.nenadobudli zlý dojem o doprave v Brightone, ja som si autobusy zamilovala. Pričom na Slovensku sa autobusom vyhýbam, ako sa len dá. Dvojposchodové, priestranné, (drahé), z ktorých niektoré chodia aj každých 7 minút. To je môj obraz  Horšie je, že ak nevykročíte hneď ako Vám naskočí zelená, tak sa môžete pripraviť na beh. V Brightone je schopný Vás zraziť aj vodič autobusu napriek tomu, že Vás vidí.  A naozaj, len ten kto sa nemá rád chodí v Brightone na červenú...

Aby ste busov v Brightone. A zastávky majú dokonca tak blízko, že z niektorej zastávky môžete dovidieť na ďaľšiu. Skrátka majú to oveľa lepšie vyriešené...autobus zastaví len keď zakývate. I keď ma raz skor roztrhlo od zlosti, keď ma istý ujo driver, podľa môjho názoru, zámerne odignoroval a skrátka nezastavil. Ale naopak, boli aj dobrý busári. Keď videli, že idem s obrovskými kuframi, zastavili  presne predomnou a dokonca ani nechceli aby som im ukázala lístok. 

 A pre mňa najväčší bonus....v autobuse bola digitálna obrazovka, kde písalo ku ktorej zastávke sa blížime. Ak to bola vaša, jednoducho ste stlačili jeden z desiatok STOP tlačidiel a na obrazovke sa objavilo BUS STOPPING. Ako neviem, ako je to inde, ale určite ste si všimli aká som z toho paf  ešte aj teraz =). Najviac sa mi určite páčilo, že na niektorých zastávkach v centre mesta boli digitálne tabule, ktoré oznamovali, za koľko minút príde autobus. Tak ste sa aspoň nemuseli obávať, či nejaký bus príde, alebo či ste nejaký nezmeškali.

BONUS: Komu sa prepečie jazdenie načierno v rôznych busoch? No jednoznačne len Mrs_the_Hell. Ale aby ste si nemysleli - bolo to takto. Mala som kúpené týždené lístky na busy. Lenže som sa nejako pozabudla a nevymenila som si nový lístok. Takže za 2 dni som ukázala asi 8x busárom starý lístok. A nikto si to nevšimol! Ani ja... A hneď na druhý deň ako som si to všimla a vymenila lístok, tak prišli do autobusu kontrolóri=) a jedna žena dostala pokutu:P A nebola som to ja...:P

 


Mrs_the_Hell's hell | stály odkaz

Komentáre

  1. s tymi autobusmi vrele suhlasim
    tiez ma prijemne prekvapila novinka: elektronicky display s nazvami zastavok, pretoze uz sa mi parkrat stalo, ze som potrebovala na nejakej zastavke vystupit, poziadala som sofera, aby mi to vtedy oznamil (nemam v ociach namontovany dalekohlad a nie vzdy sa da drobny nazov stanovista na kraji cesty z autobusa precitat, hlavne ak som sama, co tam vystupuje a nema sancu vediet, ze dalsia stanica je ta moja a teda stlacit stopku) a sofer jednoducho na mna dlabal. ci ma mentalne taku narocnu pracu, ze si nezapamata jedneho pasaziera, neviem. toto je ovela pohodlnejsie.
    a naozaj na rozdiel od slovenska, si cestu busom v anglicku vychutnavam.
    ale turisti mi tu nevadia. mam rada pestrost a neraz si popasiem oci na zovnajskoch a upravach cudzincov vsetkych farieb, tvarov a fantazie. mne londyn praveze vyhovuje. tak skoro sa odtialto nechystam.
    publikované: 10.08.2008 21:31:57 | autor: eva (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Este
    Jeden...vsetci chceme spoznat dobrodruzstva pekelnicky z anglicka
    publikované: 11.08.2008 21:10:32 | autor: jožko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. A co este?
    Ahoj pekelnicka a co este nove by si nam mohla prezradit co si take este zazila... chodila si na disco? hmm?
    publikované: 05.09.2008 16:13:37 | autor: adam (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014